Mit tegyél, ha kiscicát találsz?

Jön a tél, a hideg, hó, eső, mely egyre több ártatlan cica életét fogja követelni. Tudjuk, hogy sokan nincsenek felkészülve cicák fogadására, tartására, de vészhelyzet esetén pár tanács, amivel megmenthető egy cica élete. Ha kiscicát találunk utcán, soha ne menjünk el mellette, mert nagy eséllyel mi vagyunk az utolsó lehetősége az életben maradásra. Talán mi vagyunk az utolsók, akiket lát, akik segíthetnének rajta.

2

 

Szedjük össze, tegyük egy dobozba, kérjünk kölcsön cicásoktól egy szállítóboxot, ami egy fürdőszobában, akár a mosógépen is elfér. Tegyünk bele egy törölközőt, a sarkába wc-papírt, papírtörlőt, ha nincs kéznél alom, ahova a cicus a dolgát végezheti. Ha már biztonságba helyeztük, akkor csináljunk róla fényképet és keressünk állatvédő szervezeteket, magánszemélyeket, cicamentősöket és kérjük segítséget az elhelyezésben.

Ha van másik cica a lakásban, akkor ajánlatos elkülöníteni az új jövevényt, hogy ne érintkezzenek egymással.

Sajnos, szinte mindig, mindenki telt házzal üzemel, de pár nap alatt általában sikerül megoldást találni a kis állatka elhelyezésére, addig pedig tartsuk magunknál, hiszen akár egyetlen utcán töltött éjszaka is az életébe kerülhet. A cicák etetésével, egyéb ellátásával kapcsolatban minden állatvédő szívesen ad tájékoztatást, segítséget. Hamarosan közzéteszünk egy az etetési tanácsokkal foglalkozó blogbejegyzést is.

Pár nap menedék = egy cica életét jelenti!

3