Előszállási Írisz segítséget kér!

Előszállásról kaptunk bejelentést egy vérző hüvelyű, pocakos cicáról, akiről nem lehetett megállapítani, hogy vemhes vagy egyéb okok, pl méhgyulladás, vetélés miatt vérzik. Bármelyik okot tekintve, a vérzése aggodalomra adott okot, ezért még aznap felkerült Budapestre, az
Angelus Állategészségügyi Centrum-ba

Azonnal infúzióra kötötték, vért vettek amit a laborba küldtek, megultrahangozták. Az ultrahangos vizsgálat megerősítette, hogy pyometrája van, azaz előrehaladott gennyes méhgyulladás. A vemhességnek vélt pocak a felgyűlt genny és duzzadt méh miatt is volt, de mint később kiderült, egy valószínű régebbi traumás hasfalsérve is van.

Iriszt megműtötték, elég rosszul viselte az altatást, úgyhogy a hasfalsérvét nem sikerült korrigálni. Megnyugtató, hogy béldarab nincs benne, de ezt majd egy későbbi időben meg kell műteni majd.
Nem bírt volna most ki egy olyan hosszú altatást, hogy a sérvet is megműtsék.

Továbbá, bolhás, fülrühös, van egy letört szemfoga (ezzel később lehet baj), fogköves, fekélyek vannak a nyelvén, a laborja szerint enyhe májelégtelensége van.

A legrosszabb az egészben, hogy a vértesztje FeLV pozitív lett 🙁

Kedves Mindenki!
Továbbra is segítséget kérünk a védenceink költségeinek kifizetésében. Rengeteg orvosi számlánk van, rengeteg bejelentést kapunk, hogy segítsünk. Segíteni csak úgy tudunk ha mellettünk vagytok és támogatjátok az árva, sérült, beteg cicák gyógyítását. Sok kicsi sokra megy, akár 100 forint is csodákra képes!

12010422-01196874-00100003 – Medveczky Józsefné – Raiffeisen Bank
11773047-07329504 – Medveczky Józsefné – OTP

Külföldről történő utalás esetén szükséges kódok:
IBAN szám: HU49 1177 3047 0732 9504 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB